Nieuws

zon

09

aug

Universiade Gwangju 2015
Nieuws

Dit jaar werd in Gwangju, Zuid-Korea, de 28e editie van de Zomer Univeriade georganiseerd. In totaal deden er 12.885 sporters mee, uit 143 verschillende landen, verdeeld over 21 sporten. Speciaal voor hun was er een Olympisch dorp gebouwd, met alle mogelijke faciliteiten die je maar kunt bedenken. Er stonden 22 flats van elk 33 verdiepingen, er was een medisch centrum, kerk, eetzaal, spelhal, bank en meerdere trainings fasciliteiten. Van 3 tot en met 14 Juli was dit het verblijf van 57 nederlandse student sporters en 36 man staff, waaronder 7 atleten. Twee hiervan kwamen uit Groningen, Suzanne Voorrips (800m) en Eva Reinders.

Eva: voor mij was dit toernooi een fantastische kans om weer de eerste stap naar internationale wedstrijden te maken. Nadat ik vorig jaar overtraint ben geweest, zat ik in een vrij diep dal. Ik was bang om wedstrijden te doen, bang om het weer slecht te doen. Door alle positieve energie die er in zo’n Olympisch dorp hangt, heb ik zelf ook een enorme positieve boost gekregen. Ondanks dat er geen coach mee was, heb ik daar bijna mijn beste trainingen van het jaar gedraait. Op de dag van de wedstrijd hadden we helaas last van enorme hoosbuien aangezien er net een typhoon langs de kust kwam. Daar was mijn zelfvertrouwen helaas nog niet tegen opgewassen en ik mocht de wedstrijd na drie ongeldige pogingen weer verlaten. Desondanks kijk ik met een ontzettend grote glimlach terug op de Universiade. Voor het eerst sinds anderhalf jaar had ik zin in mijn wedstrijd, was ik niet zenuwachtig en lekker ontspannen. Als je daarnaast ook nog omringd bent met mensen die ook voor het hoogst haalbare in hun sport gaan, en daar alles voor over hebben, dan kan ik niks anders doen dan genieten!

Dat je daar komt om een goede prestatie neer te zetten is één ding. Een goede sfeer gedurende het gehele toernooi is bijna net zo belangrijk. Opeens zit je anderhalve week met een groep mensen in een appartement die je soms nog nooit eerder gezien hebt. Dit vraagt samenwerking, inlevingsvermogen en een beetje geluk met je kamergenoot. Ook de manier hoe de organisatie mee denkt met de sporters. Hoe is het eten, het vervoer, het wedstrijdprogrmma en de flexibiliteit van de vrijwilligers. Gelukkig kon met zekerheid gezegd worden dat dit allemaal goed zat. Het inschrijven kostte het meeste moeite. Eenmaal daar aangekomen hoefde je nergens meer zorgen over te maken De hele klok rond was de keuken geopend en er waren altijd wel andere sporters om gezellig mee op te trekken. Bij de wedstrijden zaten er altijd anderen van de nederlandse ploeg op de tribune om je aan te moedigen. Wanneer toen de wedstrijden van de Nederlandse ploeg afgelopen waren, werden samen andere sporten bezocht. En ook zeker menig biertje samen gedronken.

Mede door de financiële bijdrage van het Top Atletiek Groningen team was dit grote avontuur goed te financiëren. Nu is het zaak om dit goede gevoel door te zetten en over twee jaar zou het mooi zijn om daar voor de medailles te kunnen strijden.

 

Laatst aangepast op zondag, 09 augustus 2015 19:44
 

zon

09

aug

trainingskamp Pasen 2015
Nieuws

Wederom in het weekend van 2-3-4 april alleen nu een jaartje later was het trainingskamp voor alle talenten en toppers van Top Atletiek Groningen. Dit maal met 19 atleten en 4 begeleiders werd er afgereisd naar Ommen.

In het drie daagse programma stonden verscheidene activiteiten voor teambuilding, training en natuurlijk plezier gepland. Op de vrijdagavond werd er voorgeborduurd op het idee dat vorig jaar was ontstaan. Dit was een plan voor inkomsten om trainingskampen, clinics en kleding te kunnen financiëren. Het idee was om kinderfeestjes te organiseren voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud. In verscheidene groepjes werd gepraat over de veiligheid, kosten, invulling, waarborgen van kwaliteit en promotie. Op deze manier is er binnen twee uur tijd een globaal draaiboek ontstaan, nu nog de zet om dit uit te werken in de details. Het belangrijkste detail was dat de feestjes worden begeleid door één van de toptrainers en minstens twee van de talenten. De uitgelezen kans dus om kinderen kennis te laten maken met atletiek en Nederlandse top atleten.

De zaterdag was gevuld met trainingen. In de ochtend zijn we naar de atletiekbaan gegaan voor een specifieke training. Hiervoor waren alle specialisatie trainers overgekomen om de atleten te begeleiden. Zo konden de sprinters, lange afstandlopers, werpers en springers eens in actie gespot worden. Na de lunch was een gezamelijke training. Bestaand uit een loop-fiets gedeelte en een werp-spring-fiets gedeelte. Helaas is het niet gelukt dit plan uit te voeren aangezien het grootste gedeelte van de groep een verkeerde afslag hadden genomen. Juist daardoor heeft iedereen een pittig stuk gelopen en gefietst, dus de trainingsprikkel is er wel degelijk geweest!

In de avond was het net als vrijdag tijd voor spelletjes en een nachtspel. Hiervoor trokken we het bos in om de jongens tegen de meiden te laten strijden. Het doel: wie spot als eerste iemand van het andere team. Er zijn weinig momenten geweest waarin de groep zo stil was.

Op zondag eerste paasdag tijd voor een paastraining en opruimen. Jesper had verscheidene reactie- en loopspelletjes uitgezet in de trent van Pasen. Mooi om te zien hoe fanatiek de atleten bezig waren en moe werden zonder dat ze het door hadden. Natuurlijk kon het klassieke eieren zoeken niet overgeslagen worden. Drie dames hadden op tientallen plekken chocolade eieren verstopt en hoe oud iedereen ook was, er werd fanatiek gezocht. Als lunch was er een uitgebreid buffet met alle restjes van het gehele kamp. Voor de verandering was iedereen op tijd gepakt en kon er nog even lekker ontspannen buiten van het zonnetje genoten worden voordat iedereen werd opgehaald.

Leuk om te zien was dat gedurende het kamp de groepjes van atleten zich steeds meer met elkaar mengden. Lopers, werpers, springers, jong en oud het maakte niet meer uit. Iedereen deed spelletjes met elkaar. Daarnaast is er hard getraind. De stiekeme doelstellingen van het kamp waren wederom weer geslaagd. En hopelijk weer tot volgend jaar!

Laatst aangepast op zondag, 09 augustus 2015 19:48
 

zat

14

maa

clinic core stability
Nieuws

Zaterdag 13 maart verzorgden Dannie Snijder van Fysio Sportief en Pieter Bouma een clinic rompstabiliteit voor de talenten. Na een informatie inleiding over het 'waarom' van een stabiele romp bij zowel het sporten als in het dagelijks leven, namen we een kijken in de buik. Met behulp van echografie werden de buikspieren van Eva bestudeerd.

Laatst aangepast op zaterdag, 14 maart 2015 20:13
Lees meer...
 

maa

28

apr

Trainingskamp TAG 2014
Nieuws

groepsfoto trainingskamp mila bakkeveen

In het paasweekend (18-19-20 April) zijn de atleten, die dit jaar lid zijn van Top Atletiek Groningen, op trainingskamp geweest in Ommen. Voor het eerst sinds het bestaan van TAG was er een gezamenlijk trainingskamp georganiseerd. De individuele trainingsgroepen waren al vaker met hun atleten op pad geweest, maar deze samenkomst is tot nu toe nog een unieke. Het doel was om de atleten elkaar beter te leren kennen. Je vormt samen een team, je traint op dezelfde baan, maar wie zijn nou eigenlijk al die mensen met dat talent?

Laatst aangepast op vrijdag, 02 mei 2014 16:15
Lees meer...
 

woe

15

jan

Indoortrainingskamp sprint- en hordentalenten in Amsterdam
Nieuws

groepsfoto trainingskamp mila bakkeveen

In de Kerstvakantie zijn we met de sprint-horden groep naar Amsterdam gegaan, om lekker binnen te kunnen trainen in de Ookmeerhal. Helaas kon Henderyke niet mee, omdat ze geblesseerd was en daarom kon Floor mee. Na alles en iedereen in de auto gepropt te hebben konden we op reis gaan, die vrijwel vlekkeloos verliep. In de hal aangekomen ontmoetten we de trainer die ons de eerste dag zal trainen, Tim Verlaan. Hij heeft ons die dag getraind op het eerste stuk van de horde en sprint, de acceleratie.

Laatst aangepast op woensdag, 22 januari 2014 13:22
Lees meer...
 

don

06

jun

Trainingsweekend Mila’s Bakkeveen
Nieuws

groepsfoto trainingskamp mila bakkeveen

In het weekend van vrijdag 31 april tot en met zondag 2 juni zijn we met het hele Mila team op trainingskamp geweest in Bakkeveen. Het grootste deel van de groep werd vrijdag ontvangen met luide dubstep muziek. Met deze groep zijn we het kamp gestart met een leuke fotoduurloop. We renden naar plekken die op de foto’s stonden. Naast het hardlopen was het rugbyen een van de favoriete bezigheden dit kamp. Dit konden we perfect doen op het veldje naast onze kampeerboerderij.  

Laatst aangepast op donderdag, 06 juni 2013 10:55
Lees meer...
 
Uitnodiging clinic 'Wedstrijdvoorbereiding'
Nieuws
woensdag, 27 maart 2013 21:43

Datum en tijd
Zaterdag 6 april van 10 tot maximaal 12 uur

Locatie
Willem Alexander Sportcentrum (Instituut voor sportstudies)
Zernikeplein 17, Groningen

We merken het deze week aan den lijve: het voorjaar komt er weer aan. Ben je de wintertrainingen goed doorgekomen? Dan komt nu de mooie tijd er weer aan. Niet meer trainen in het donker en in de kou, maar zo langzamerhand richting de korte broek en chille zomeravonden……

Laatst aangepast op donderdag, 11 april 2013 15:24
Lees meer...
 

vri

18

jan

Indoortraining hordentalenten in Amsterdam (Ookmeer)
Nieuws

Op zondag 30 december is het talenteam horden naar Amsterdam afgereisd voor een indoortraining als voorbereiding op de indoorwedstrijden. De reis begon al vroeg in Groningen waar Anneloes, Arjan, Jesse en Henderyke in een door Janneke gehuurde 7-persoonsauto stapten. Na enige vertraging door een missende gordel gingen we op weg naar Hoogeveen waar we Leon bij een carpoolplaats oppikten en als laatste haalden we Lieke op bij een carpoolplaats in Zwolle.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen, konden we direct beginnen met trainen. Eerst was het tijd voor een dynamische warming-up en stabiliteit gevolgd door loopscholing, om vervolgens goed warm te zijn voor een starttraining. Want om te starten waren we naar Amsterdam gekomen, omdat dit door de weersomstandigheden op de baan haast niet mogelijk is. De training hebben we allemaal goed afgewerkt en is voor iedereen erg nuttig geweest. Na de training hebben we met ons allen geluncht in de sportkantine van het gebouw. Dit was een leuke en gezellige afsluiting van een goede training.

In de auto terug kwamen we tot de conclusie dat Amsterdam toch wel erg ver is om twee uurtjes te trainen en dat het jammer is dat er in de buurt geen indoorhal is. Maar ondanks de lange reis hebben we samen een hele leuke en leerzame dag gehad.

--Henderyke--

Laatst aangepast op vrijdag, 18 januari 2013 16:13
 

zon

09

dec

Clinic Voeding en Clinic Positief coachen
Nieuws

inlopen mila's

Op zaterdag 1 december kwamen de atleten van de talentteams, hun ouders en trainers bijeen in het Willem Alexander Sportcentrum. Voor de atleten was er een clinic over voeding, voor de ouders en trainers een clinic over positief coachen. Onderstaand een foto impressie.

Laatst aangepast op zondag, 09 december 2012 20:59
Lees meer...
 

din

10

jul

Suzanne Williams loopt WJK limiet
Nieuws

inlopen mila's

Tijdens internationale jeugdwedstrijden in het Duitse Mannheim is Suzanne Williams erin geslaagd de limiet voor de Wereldjeugdkampioenschappen te behalen. Ze zat er de afgelopen weken steeds dichtbij, maar het is, op het randje van de termijn, gelukt! De hordensprintster raffelde de 100m Horden af in een tijd van 13.78 (+1.5 wind) waar 13.86 gevraagd werd. In de finale liep ze nog eens 13.91 sec.

Naast Eva Reinders is Suzanne dit jaar de tweede Groningse die mag afreizen naar het WJK, wat van 10-15 juli in Barcelona (ESP) wordt gehouden. Saillant detail: de tijd van Suzanne is niet eens een juniorenclubrecord! Jacqueline Poelman liep in 1991 precies 0.01 sec sneller.

Laatst aangepast op dinsdag, 10 juli 2012 22:26
 

zon

06

mei

Samenwerking met Adviesbureau voor Voeding en Sport
Nieuws

inlopen mila's

TopAtletiek Groningen en Adviesbureau voor Voeding en Sport (AVS) hebben besloten te gaan samenwerken. De samenwerking heeft betrekking op de begeleiding van talenten bij voeding en voedingsgewoonten. Dit betekent een uitbreiding van het medisch team dat verder bestaat uit fysiotherapiepraktijk Medisupport en Fysiosportief, arts Bauke Seldenthuis en sportmasseur Onno Heerlien.

Laatst aangepast op zondag, 06 mei 2012 21:07
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4