Nieuws

zat

14

maa

clinic core stability
Nieuws

Zaterdag 13 maart verzorgden Dannie Snijder van Fysio Sportief en Pieter Bouma een clinic rompstabiliteit voor de talenten. Na een informatie inleiding over het 'waarom' van een stabiele romp bij zowel het sporten als in het dagelijks leven, namen we een kijken in de buik. Met behulp van echografie werden de buikspieren van Eva bestudeerd.

Laatst aangepast op zaterdag, 14 maart 2015 20:13
Lees meer...
 

maa

28

apr

Trainingskamp TAG 2014
Nieuws

groepsfoto trainingskamp mila bakkeveen

In het paasweekend (18-19-20 April) zijn de atleten, die dit jaar lid zijn van Top Atletiek Groningen, op trainingskamp geweest in Ommen. Voor het eerst sinds het bestaan van TAG was er een gezamenlijk trainingskamp georganiseerd. De individuele trainingsgroepen waren al vaker met hun atleten op pad geweest, maar deze samenkomst is tot nu toe nog een unieke. Het doel was om de atleten elkaar beter te leren kennen. Je vormt samen een team, je traint op dezelfde baan, maar wie zijn nou eigenlijk al die mensen met dat talent?

Laatst aangepast op vrijdag, 02 mei 2014 16:15
Lees meer...
 

woe

15

jan

Indoortrainingskamp sprint- en hordentalenten in Amsterdam
Nieuws

groepsfoto trainingskamp mila bakkeveen

In de Kerstvakantie zijn we met de sprint-horden groep naar Amsterdam gegaan, om lekker binnen te kunnen trainen in de Ookmeerhal. Helaas kon Henderyke niet mee, omdat ze geblesseerd was en daarom kon Floor mee. Na alles en iedereen in de auto gepropt te hebben konden we op reis gaan, die vrijwel vlekkeloos verliep. In de hal aangekomen ontmoetten we de trainer die ons de eerste dag zal trainen, Tim Verlaan. Hij heeft ons die dag getraind op het eerste stuk van de horde en sprint, de acceleratie.

Laatst aangepast op woensdag, 22 januari 2014 13:22
Lees meer...
 

don

06

jun

Trainingsweekend Mila’s Bakkeveen
Nieuws

groepsfoto trainingskamp mila bakkeveen

In het weekend van vrijdag 31 april tot en met zondag 2 juni zijn we met het hele Mila team op trainingskamp geweest in Bakkeveen. Het grootste deel van de groep werd vrijdag ontvangen met luide dubstep muziek. Met deze groep zijn we het kamp gestart met een leuke fotoduurloop. We renden naar plekken die op de foto’s stonden. Naast het hardlopen was het rugbyen een van de favoriete bezigheden dit kamp. Dit konden we perfect doen op het veldje naast onze kampeerboerderij.  

Laatst aangepast op donderdag, 06 juni 2013 10:55
Lees meer...
 
Uitnodiging clinic 'Wedstrijdvoorbereiding'
Nieuws
woensdag, 27 maart 2013 21:43

Datum en tijd
Zaterdag 6 april van 10 tot maximaal 12 uur

Locatie
Willem Alexander Sportcentrum (Instituut voor sportstudies)
Zernikeplein 17, Groningen

We merken het deze week aan den lijve: het voorjaar komt er weer aan. Ben je de wintertrainingen goed doorgekomen? Dan komt nu de mooie tijd er weer aan. Niet meer trainen in het donker en in de kou, maar zo langzamerhand richting de korte broek en chille zomeravonden……

Laatst aangepast op donderdag, 11 april 2013 15:24
Lees meer...
 

vri

18

jan

Indoortraining hordentalenten in Amsterdam (Ookmeer)
Nieuws

Op zondag 30 december is het talenteam horden naar Amsterdam afgereisd voor een indoortraining als voorbereiding op de indoorwedstrijden. De reis begon al vroeg in Groningen waar Anneloes, Arjan, Jesse en Henderyke in een door Janneke gehuurde 7-persoonsauto stapten. Na enige vertraging door een missende gordel gingen we op weg naar Hoogeveen waar we Leon bij een carpoolplaats oppikten en als laatste haalden we Lieke op bij een carpoolplaats in Zwolle.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen, konden we direct beginnen met trainen. Eerst was het tijd voor een dynamische warming-up en stabiliteit gevolgd door loopscholing, om vervolgens goed warm te zijn voor een starttraining. Want om te starten waren we naar Amsterdam gekomen, omdat dit door de weersomstandigheden op de baan haast niet mogelijk is. De training hebben we allemaal goed afgewerkt en is voor iedereen erg nuttig geweest. Na de training hebben we met ons allen geluncht in de sportkantine van het gebouw. Dit was een leuke en gezellige afsluiting van een goede training.

In de auto terug kwamen we tot de conclusie dat Amsterdam toch wel erg ver is om twee uurtjes te trainen en dat het jammer is dat er in de buurt geen indoorhal is. Maar ondanks de lange reis hebben we samen een hele leuke en leerzame dag gehad.

--Henderyke--

Laatst aangepast op vrijdag, 18 januari 2013 16:13
 

zon

09

dec

Clinic Voeding en Clinic Positief coachen
Nieuws

inlopen mila's

Op zaterdag 1 december kwamen de atleten van de talentteams, hun ouders en trainers bijeen in het Willem Alexander Sportcentrum. Voor de atleten was er een clinic over voeding, voor de ouders en trainers een clinic over positief coachen. Onderstaand een foto impressie.

Laatst aangepast op zondag, 09 december 2012 20:59
Lees meer...
 

din

10

jul

Suzanne Williams loopt WJK limiet
Nieuws

inlopen mila's

Tijdens internationale jeugdwedstrijden in het Duitse Mannheim is Suzanne Williams erin geslaagd de limiet voor de Wereldjeugdkampioenschappen te behalen. Ze zat er de afgelopen weken steeds dichtbij, maar het is, op het randje van de termijn, gelukt! De hordensprintster raffelde de 100m Horden af in een tijd van 13.78 (+1.5 wind) waar 13.86 gevraagd werd. In de finale liep ze nog eens 13.91 sec.

Naast Eva Reinders is Suzanne dit jaar de tweede Groningse die mag afreizen naar het WJK, wat van 10-15 juli in Barcelona (ESP) wordt gehouden. Saillant detail: de tijd van Suzanne is niet eens een juniorenclubrecord! Jacqueline Poelman liep in 1991 precies 0.01 sec sneller.

Laatst aangepast op dinsdag, 10 juli 2012 22:26
 

zon

06

mei

Samenwerking met Adviesbureau voor Voeding en Sport
Nieuws

inlopen mila's

TopAtletiek Groningen en Adviesbureau voor Voeding en Sport (AVS) hebben besloten te gaan samenwerken. De samenwerking heeft betrekking op de begeleiding van talenten bij voeding en voedingsgewoonten. Dit betekent een uitbreiding van het medisch team dat verder bestaat uit fysiotherapiepraktijk Medisupport en Fysiosportief, arts Bauke Seldenthuis en sportmasseur Onno Heerlien.

Laatst aangepast op zondag, 06 mei 2012 21:07
Lees meer...
 

don

03

mei

Trainingsweekend Mila's
Nieuws

inlopen mila's Dit jaar wat later dan in andere jaren stond in het weekend van 27 tm 29 april het trainingsweekend van de Mila talenten gepland. Wederom vond dit plaats in het Friese Bakkeveen maar wegens een gegroeide groep, op een andere boerderij in het natuurrijke plaatsje. Jammer genoeg was de groep toch niet helemaal compleet omdat sommigen op vakantie moesten.

Laatst aangepast op donderdag, 03 mei 2012 12:27
Lees meer...
 
Goed indoorseizoen springersteam
Nieuws
zondag, 25 maart 2012 09:01

springersteamHet indoorseizoen 2011/2012 is al weer afgelopen en de voorbereidingen voor het outdoorseizoen zijn in volle gang.  Het ver- en hinkstapteam van Topatletiek Groningen heeft heel aardig gedraaid. 

Laatst aangepast op donderdag, 03 mei 2012 07:04
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4