maa

07

nov

Terugkijken en vooruitkijken met de Mila's
Nieuws

De getalenteerde jeugdige hardlopers van de midden-/langeafstand hebben een goed eerste jaar als Talentteam doorgemaakt. De opkomst bij de trainingen is hoog te noemen, de trainers zijn tevreden over de inzet tijdens de trainingen en er werd deelgenomen aan verscheidene wedstrijden. Dit alles heeft dan ook de nodige resultaten opgeleverd! 

Allereerst mogen we zeer tevreden zijn met maar liefst 4 podiumplekken op nationaal niveau. Yacintha Aakster wist zilver te halen bij de nationale C-spelen indoor 600m. Een paar weken later veroverde ze ook nog eens brons op het NK Cross. Ook brons op het NK cross was er voor Ruard Smeenge bij de jongens D. Op het NK voor B-junioren tenslotte was Tessa den Heijer goed voor een zilveren medaille op de 3000m (als meisje C!). 

Maar ook de individuele prestaties en ontwikkelingen zijn de moeite waard. Zo wist Floor Buigel een puike serie pr's te produceren op 600m, 800m en 1000m. In 2012 kan ze als 2e jaar C voor de prijzen gaan meedoen! Robin Wassens was zeer goed op dreef bij een aantal wegwedstrijden en liep o.a. 23.30min op de 4Mijl. Lynn van der Schaaf had een uitstekende winter met een 4e plaats in de internationale Warandeloop, wist ze beslag te leggen op de 4e plek bij de nationale C-spelen indoor 600m en eindigde ze als 7e tijdens het NK Cross. Sacha Martini overwon een langdurige blessure en pakte de draad weer mooi met een fraai persoonlijk record op de 600m laat in het seizoen. Ineke van Koldam liet zien een taaie te zijn en liep sterk in de en brak de 3.20 grens op de 1000m. Als 800m specialist liet Bram Buigel zien een constant hoog nivo te kunnen lopen en knabbelde hierbij steeds iets van zijn pr af om op het einde van het seizoen 2.04,15 te kunnen bijschrijven. Joost Miljoen tenslotte liep een beperkt aantal wedstrijden maar liet tijdens trainingen zien het tempowerk steeds beter onder de knie te krijgen.

Inmiddels zijn we in oktober vol vertrouwen gestart met het nieuwe seizoen. Diverse activiteiten staan op de kalender voor de nodige trainingsprikkels  Voor de oudere atleten is een ook extra blokje training geïntroduceerd. Het meest in het oog springende is misschien nog wel dat de groep is uitgebreid. De scouts hebben niet stilgezeten! Allereerst verwelkomen we 3 jeugdige atleten van Groningen Atletiek die zich vooral op het hardlopen willen concentreren: Thijs Borcheld, Marinde Schuitema en Amaru Wijmanens. Verder traint Silke Jonkman sinds september ook met ons mee en we hopen haar op termijn ook in de groep te kunnen opnemen. Tenslotte ziet het er naar uit dat 3 talenten van ATC'75 uit Haren ook met ons mee gaan doen. 

Genoeg redenen om het komende winter- en zomerseizoen met vertrouwen tegemoet te zien!Deel dit!
 
Laatst aangepast op maandag, 07 november 2011 13:35