Een leerzame clinic voor de werpers
Nieuws
donderdag, 07 april 2011 21:09

 Zondag 3 april stond de hele dag in het teken van de werptechniek. Bondscoach werpen en oud trainer van Groningen Atletiek, Gert Damkat, gaf drie clinics voor de werptalenten en toppers.

De dag begon om half 11 met een clinic discuswerpen voor Iris, Widmer en Wiek. 
 
alt
 
Iris: “Het was leuk en speciaal om te doen. Vooral de variatie in de oefeningen.”
 
Om 12 uur stond er voor iedereen een heerlijke lunch klaar en werd er gezellig nagepraat.
 
De middag startte met een clinic kogelstoten voor Widmer, Eva, Leonard en Marjolein. Helaas konden Nora en Louise vanwege een drukke toetsweek er niet bij zijn.
 
alt
 
Leonard: “Wat ik belangrijk vond is dat Gert vertelde over de heup (dat ik mezelf blijkbaar op slot zet) en dat je die dus goed moet inzetten bij het openen!”
 
alt
 
De laatste clinic was het kogelslingeren. Hieraan deden Nicky, Eva, Wiek, Marjolein en Iris mee.
 
Eva: “Wat ik vandaag geleerd heb is dat ik bij het slingeren, mijzelf meer ruimte moet geven bij het voorzwaaien. En niet teveel moet uitwijken naar links of rechts.”
 
Marjolein: “Het was zeker een geslaagde dag! Eigenlijk was alles leerzaam, maar bij het kogelslingeren was het vooral de oefening waarbij je 1 voorzwaai- 1 draai- 1 voorzwaai- 2 draaien- 1 voorzwaai- 3 draaien moest doen heel leerzaam. Hierbij krijg je echt een goede controle over de kogel en het tempo. Bij de laatste 3 draaien kon je echt snel een hoog tempo maken wat er soms bij een training miste.”
 
alt
 
Alle oefeningen werden vastgelegd op de iPad door Hanneke, zodat iedereen de oefeningen later nog weer eens kan herhalen.
 
De dag werd afgesloten met een gezamenlijk etentje bij de Ugly Duck.
 
 


Deel dit!
 
Laatst aangepast op woensdag, 11 mei 2011 06:47