woe

27

maa

Uitnodiging clinic 'Wedstrijdvoorbereiding'
Nieuws

Datum en tijd
Zaterdag 6 april van 10 tot maximaal 12 uur

Locatie
Willem Alexander Sportcentrum (Instituut voor sportstudies)
Zernikeplein 17, Groningen

We merken het deze week aan den lijve: het voorjaar komt er weer aan. Ben je de wintertrainingen goed doorgekomen? Dan komt nu de mooie tijd er weer aan. Niet meer trainen in het donker en in de kou, maar zo langzamerhand richting de korte broek en chille zomeravonden……

Laatst aangepast op donderdag, 11 april 2013 15:24
Lees meer...
 

din

12

feb

Goud voor Lieke Muller bij het NK meerkamp voor A-junioren
Wedstrijdverslagen

lieke muller hoogspringen

Bij de Nederlandse Kampioensschappen Meerkamp (indoor) in Apeldoorn heeft Lieke Muller een gouden medaille behaald. De niet geheel fitte Henderyke Wonink werd verdienstelijk 7de bij de B-junioren.

De dag begon voor beide meiden zeer goed, ze liepen beiden een persoonlijk record op de 60m horden. Lieke sprong vervolgens een p.r. bij het hoogspringen(1.75m) en had meteen een grote punten voorsprong op haar naaste concurrentes. Henderyke behaalde ondertussen 5.16m bij het verspringen.

Beide dames waren wat minder tevreden over hun kogelstootprestaties. Na het kogelstoten moest Henderyke hoogspringen en evenaarde haar p.r. van 1.60m, helaas tikte ze de lat op 1.63m er net af met haar onderbenen. Lieke kreeg problemen met haar verspringaanloop, maar sprong uiteindelijk toch nog naar een p.r. van 5.16m.

Tot slot moesten ze nog een 800m lopen, niet het meest favoriete onderdeel van de meerkampsters.Ook hier behaalde Lieke weer een nieuw p.r. en Henderyke bleef goed in de buurt van haar naaste concurrentes.

Het was een lange, vermoeiende dag voor de meiden, maar ze gingen met een zeer voldaan gevoel naar huis.

Laatst aangepast op dinsdag, 12 februari 2013 13:18
 

vri

18

jan

Indoortraining hordentalenten in Amsterdam (Ookmeer)
Nieuws

Op zondag 30 december is het talenteam horden naar Amsterdam afgereisd voor een indoortraining als voorbereiding op de indoorwedstrijden. De reis begon al vroeg in Groningen waar Anneloes, Arjan, Jesse en Henderyke in een door Janneke gehuurde 7-persoonsauto stapten. Na enige vertraging door een missende gordel gingen we op weg naar Hoogeveen waar we Leon bij een carpoolplaats oppikten en als laatste haalden we Lieke op bij een carpoolplaats in Zwolle.

Eenmaal in Amsterdam aangekomen, konden we direct beginnen met trainen. Eerst was het tijd voor een dynamische warming-up en stabiliteit gevolgd door loopscholing, om vervolgens goed warm te zijn voor een starttraining. Want om te starten waren we naar Amsterdam gekomen, omdat dit door de weersomstandigheden op de baan haast niet mogelijk is. De training hebben we allemaal goed afgewerkt en is voor iedereen erg nuttig geweest. Na de training hebben we met ons allen geluncht in de sportkantine van het gebouw. Dit was een leuke en gezellige afsluiting van een goede training.

In de auto terug kwamen we tot de conclusie dat Amsterdam toch wel erg ver is om twee uurtjes te trainen en dat het jammer is dat er in de buurt geen indoorhal is. Maar ondanks de lange reis hebben we samen een hele leuke en leerzame dag gehad.

--Henderyke--

Laatst aangepast op vrijdag, 18 januari 2013 16:13
 

woe

06

feb

Trainersteam MILA: Bjorn gaat, Chiljen komt
Mededelingen

chiljen nieuwe trainer mila team

Het was al even bekend, Bjorn van der Schaaf verlaat het MILA talentteam en wordt trainer bij Team4Mijl. Een promotie voor Bjorn, een welgemeende felicitatie waard.

Een aderlating voor het talentteam. De vraag was: wie gaat naast Jesper de trainingen verzorgen? Gisteren werd duidelijk dat voormalig stagier bij het talentteam MILA Chiljen Velvis (foto) de nieuwe trainer wordt.

Chiljen is voor de MILA atleten en atletes geen onbekende. Hij liep al stage bij het talentteam. Hij is een verdienstelijke midden en lange afstand loper bij Team4Mijl. Hij gaf ook looptraining bij ATC'75. Chiljen is enthousiast over zijn nieuwe 'job' en gaat direct aan de slag. De wat meer coördinerende taken die Bjorn uitvoerde gaan voorlopig naar Jesper, zodat Chiljen zich geheel kan wijden aan de trainingen en coaching bij wedstrijden. Chiljen gaat de komende drie weken de trainingen samen met Bjorn verzorgen. Na het NK indoor Junioren neemt hij het stokje over.

Het bestuur van Groningen Atletiek en het bestuur van TopAtletiek Groningen heten Chiljen van harte welkom en wensen hem heel veel succes.

Laatst aangepast op woensdag, 06 februari 2013 17:42
 

din

25

dec

Marit, Silke en Ruard Noord Nederlands Kampioen Cross
Wedstrijdverslagen

modder kerstcross oranjewoud 2012

Op de laatste zondag voor kerst werd de traditionele Kerstcross Oranjewoud gehouden, tevens open Noord Nederlands Kampioenschap cross. In de modder werden maar liefst 3 titels gewonnen door atleten van het mila talentteam.

Bij de meisjes junioren D ging de overwinning naar Marit van der Schaaf. In een goed opgebouwde race plaatste ze de beslissende versnelling in de tweede ronde van 1 km. In het slotstuk over het zompige gras op weg naar de finish hield ze het tempo hoog en was niet meer te achterhalen.

In de categorie jongens C was er een dubbelslag voor het team. Ruard Smeenge wist van kop af te winnen in zijn kielzog gevolgd door Robin Honebecke. Beide jongens waren zeer content met hun prestatie. Het was zwaar maar ze wisten goed door te gaan en sloegen een flink gat met de achtervolgers.

Bij de meisjes B ging Silke Jonkman de strijd aan met de favoriete Tessa de Boer in relatief lange de wedstrijd over een afstand van 4km. Silke liep een zeer sterke race en wist verrassend met enkele seconden voorsprong de winst binnen te halen. Een uitstekende prestatie!

 

Laatst aangepast op dinsdag, 25 december 2012 14:45
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 13