zon

29

jan

Interessante Clinic Voeding en Sport
Nieuws

clinic voeding en sportOp zaterdag 28 januari 2012 was de zaal in het Willem Alexander Sportcentrum goed gevuld. Vele atleten , ouders en trainers waren aanwezig bij de clinic over voeding en sport. Na een introductie van Nico Wennekes en een korte kennismaking met Topsport Steunpunt Noord was het de beurt aan Linda Swart.

Linda is sportdiëtiste verbonden aan het AVS (Advies bureau Voeding en Sport). Ze heeft in ruim een uur verteld waar je als (top)sporter op moet letten wat betreft je voeding. Een heel interessant verhaal dat goed werd gebracht. Naast de achtergrond over het energiverbruik bij een sporter werden ook praktische tips gegeven over hoe je de juiste hoeveelheden eten met goede voedingswaarden kunt binnenkrijgen.

 

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2012 13:49
Lees meer...
 

zon

01

jan

Mooie afsluiting van 2011
Wedstrijdverslagen

alt
In Soest werd traditioneel op oudjaarsdag de Sylvestercross gelopen in de Soesterduinen. Dit is tevens de tweede wedstrijd van het Nationale Crosscircuit van de atletiekunie. De eerste wedstrijd was een de Warandeloop / NK Cross een maand geleden.

Anders dan de afgelopen jaren was er geen sprake van sneeuw en ijs, maar werd er gelopen in miezerige regen. Dit maakte het parkoers echter zompig en zorgde voor modderplassen, dus extra zwaar om te lopen.

Laatst aangepast op dinsdag, 20 maart 2012 08:06
Lees meer...
 
Uitnodiging Clinic 'Voeding en Sport'
Mededelingen
donderdag, 29 december 2011 13:49

 

Om zo goed mogelijk te presteren tijdens wedstrijden is het heel belangrijk dat je regelmatig en goed traint en dat je voldoende uitgerust en goed voorbereid bent. Maar daarnaast is ook voeding een belangrijk aspect. 

Welke voeding kun je het beste eten in de aanloop naar een wedstrijd?

Welke voeding bevordert je herstel na een wedstrijd?

Wat is de zin en onzin van voedingssupplementen?

Sportdiëtiste Linda Swart van AVS (Advies bureau Voeding en Sport) zal jullie daar graag het een en ander over vertellen.

Lees meer...
 
Verslag start-clinic voor talenten ver, sprint en horden
Nieuws
donderdag, 29 december 2011 19:48

Woensdag 28 december was het zover. Volgeladen in twee auto's  gingen de talenten ver, sprint en horden, Jesse, Henderyke, Anneloes, Efe, Niels, Widmer en Arjan, op pad naar de Ookmeerhal te Amsterdam. Dit om een "startclinic" te krijgen van Purcy Marte (bondstrainer). 

Laatst aangepast op donderdag, 29 december 2011 20:07
Lees meer...
 
Nieuwe hoogspringtrainers
Nieuws
woensdag, 07 december 2011 21:53

Het is gelukt: we hebben 2 enthousiaste hoogspringtrainers gevonden die volgende week van start gaan met een talentgroep. Helemaal super!

Ferdinand Rikkers en Hans Koops, beide zelf verdienstelijke hoogspringers, pakken het samen op en hebben er zin in.

Laatst aangepast op zondag, 18 december 2011 18:49
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 7 van 14