zon

09

dec

NK Cross / Warandeloop
Wedstrijdverslagen

inlopen mila's

Evenals vorig jaar is ook in het winterseizoen 2012/2013 de Warandeloop het evenement waar de NK Cross aan is gekoppeld. Twee prestigieuze wedstrijden in één dus en dat al vroeg in de winter. Negen atleten van het mila talentteam kwamen aan de start. 

Robin Honebecke heeft het uitstekend gedaan door als 7e te eindigen in de wedstrijd voor jongens C2. Omdat er 3 Belgen voor hem zaten is hij 4e Nederlander geworden! Proficiat, echt een heel goed resultaat. 

Ook op zaterdag liepen Fanny, Marjolein, Evelien en Marit bij de meisjes D2. Marit was de snelste van de 4 met een 12e plaats (11e Nederlandse), Fanny werd 14e en Evelien 21e. Marjolein kon helaas geen potten breken.

Met z'n vieren deden ze ook mee met de estafette voor D-junioren. In een veld van 21 ploegen zijn ze keurig 9e geworden, wat voor een volledig damesteam zeker niet verkeerd is! 

Op zondag stonden Silke, Ineke, Yacintha en Lynn aan de start van de race voor meisjes B (1e en 2e kaars samen). Deze groep was erg groot en van hoog niveau met veel buitenlandse loopsters in de top 20. Silke is 25e geworden (met 8 buitenlandse voor haar) en Ineke en Yacintha zaten ook nog net in de top 30. Lynn wist niet voor een verrassing te zorgen.

Laatst aangepast op zondag, 09 december 2012 20:35
 

woe

17

okt

Jeugd doet het goed bij de 4 Mijl
Wedstrijdverslagen

4 mijl 2012

Bij de 4 Mijl van Groningen stonden nagenoeg alle atleten van het talentteam Mila aan de startstreep.

De betere stayers van het juniorenteam zijn vooral te vinden in de jongere categorie. En die hebben het dan ook erg goed gedaan! Ruard Smeenge (14jr) liep 22.31min over de afstand van 6437 meter. Hij kon zich mooi meten met de sterkere junioren en dames in de wedstrijdcategorie. Ruard en de trainers van de groep kijken vol vertrouwen uit naar het NK cross. 

De jongste atleten waren nog niet oud genoeg voor deelname aan de wedstrijd en liepen daarom in de grote meute. Thijs Borcheld is nog maar 12 jaar maar liep al een hele fraaie 24.46 en won daarmee overtuigend het klassement voor jongens t/m 12 jaar. Marit van der Schaaf is net 12 geworden en eindigde in het -geschoonde- jeugdklassement meisjes t/m 12 heel knap als 2e in 28.11 minuut. Milou de Vries zat daar net iets achter met 28.34 min. en dat was goed voor de 3e plaats in dezelfde categorie. De helft van de podiumplekken wordt dus opgeeist door de jonkies van het talentteam. Dat geeft vertrouwen in de toekomst! 

Andere deelnemers van de groep liepen veelal een persoonlijk record en lieten daarmee zien goed bezig te zijn in hun traject van talentontwikkeling. 

Laatst aangepast op donderdag, 18 oktober 2012 08:48
 

vri

07

sep

Mila's bij C- en D-Spelen
Wedstrijdverslagen

De afgelopen 2 weekenden stonden in het teken van de Nationale wedstrijden voor C- en D-junioren. Een handvol atleten van het talentteam mila nam hieraan deel.

Op de eerste dag van de C-Spelen was het direct al raak! Bij de 1500m voor jongens liep Robin Wassens in de op papier snelste serie. Hij werd uitstekend 2e achter de ook uit het noorden afkomstige Djurre Hoeksema. In een andere serie was er 1 loper die een nog flink snellere tijd had neergezet en zodoende legde Robin beslag op de derde plaats in de einduitslag. Dus een bronzen medaille en met 4.26,52 een duidelijke verbetering van zijn beste tijd!! Bovendien blijkt deze prestatie een week later een uitnodiging op te leveren om Nederland te vertegenwoordigen bij de C-interland in Duitsland op de 3000m.

Laatst aangepast op vrijdag, 07 september 2012 20:57
Lees meer...
 

zat

14

jul

Uitstekende prestaties op WJK
Wedstrijdverslagen

alt

Vandaag kwamen zowel Eva Reinders en Suzanne Williams in actie op het wereldkampioenschap atletiek junioren. Ze presteerden daar meer dan naar behoren! Eva, als 12e geplaatst voor de finale kogelslingeren, kwam in haar eerste poging tot een afstand van 61.63m. Het bleek uiteindelijk haar beste worp, maar uiteindelijk wel goed voor een 7e plaats in een zeer sterk bezette finale, waar vier dames de 67 meter passeerden.

Suzanne had zich tenauwernood geplaatst voor dit kampioenschap, maar maakte haar uitzending meer dan waar. Met 13.94 in de series plaatste ze zich voor de halve finale, waar ze uiteindelijk met een 11e plek niet eens zoveel te kort kwam voor de finale. Met 13.79 liep ze bovendien slechts 0.01 boven haar PR! Minder van belang, maar wellicht waagt ze nog een poging om het bejaarde clubrecord bij de meisjes A van Jacqueline Poelman te verbeteren. Deze staat op 13.77 sec.

Laatst aangepast op zaterdag, 14 juli 2012 22:55
 

din

11

sep

Meisjes A opnieuw Nederlands Kampioen
Wedstrijdverslagen

alt

In een enerverende wedstrijd is het meisjeteam van Groningen Atletiek er opnieuw in geslaagd landskampioen voor teams bij de junioren A te worden. Met een score van bijna 9000 punten hielden de dames AV '34 en ARV Ilion achter zich. De kern van het team van vorig jaar stond nu ook weer aan de start, aangevuld met een viertal kersverse eerste jaars B-junioren en bijna allemaal maken ze deel uit van een team binnen Topatletiek Groningen.

Laatst aangepast op dinsdag, 11 september 2012 21:22
Lees meer...
 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 14